Tutaj powinien być opis

WIOSENNIE, ZDROWO I KOLOROWO!

 

 

 

 

Uczniowie klasy 1a postanowili przygotować wiosenne kanapki. Praca miała być zespołowa i całkowicie samodzielna, począwszy od zaplanowania, po realizację.

 

Najpierw losowo utworzone zespoły ustaliły zestaw produktów, który potrzebny im będzie do przygotowania kanapek i  sporządziły listy, na których każdy zadeklarował, co może przynieść we wskazanym  terminie. Zaproponowane produkty były różnorodne, każda grupa miała własny pomysł na kanapki.

 

Zatem 31 maja, po ustaleniu i przyjęciu przez wszystkich uczniów zasad, które obowiązywać będą w trakcie pracy, zespoły przygotowały swoje stanowiska i zabrały się do smarowania, krojenia, komponowania, dekorowania. Po uprzątnięciu miejsc pracy nakryto do stołu i każda grupa mogła pochwalić się własnym dziełem kulinarnym.  Dopiero wzajemne życzenia: SMACZNEGO! zapoczątkowały wspólny posiłek.

 

Dzieci wykazały się odpowiedzialnością, samodzielnością, kreatywnością oraz umiejętnością współpracy z innymi. Były zadowolone i dumne ze swego dzieła. Miło jest wspólnie przygotowywać zdrowe posiłki oraz zjadać je w towarzystwie rówieśników.

 

Wioletta Acman