Tutaj powinien być opis

WARSZTRATY KULINARNE W KL. 5B

Święta, święta i po świętach. Ciężko wracało się uczniom do szkoły po świątecznej przerwie. Aby trochę osłodzić sobie ten trudny początek Nowego Roku 05.01.23 r. uczniowie kl. 5b wzięli udział w zorganizowanych dla nich  przez wychowawcę warsztatach kulinarnych. Piątoklasiści robili gofry i lemoniadę wykorzystując zasoby szkolnej pracowni kulinarnej. Warsztaty wraz z wychowawcą poprowadziła gościnnie absolwentka naszej szkoły Alicja Pieróg. Uczniowie z dużym zaangażowaniem włączyli się najpierw w przygotowanie stanowiska pracy, następnie przyrządzenie ciasta na gofry oraz ich pieczenie. W oczekiwaniu na upieczenie gofrów zrobili pyszną i zdrową lemoniadę. Każdy mógł stworzyć dla siebie swojego wymarzonego gofra dodając do niego odpowiednie dodatki, których mieliśmy duży wybór. Piątoklasiści zajadali  się zarówno goframi, jak i lemoniadą. Na koniec uczniowie wspólnie posprzątali po sobie pracownię, tak by mogli korzystać z niej inni.

Warsztaty z pewnością osłodziły piątoklasistm początek Nowego Roku, ale także dały wiedzę i praktykę, jak przygotować samodzielnie gofry i lemoniadę – wspaniały zestaw na rodzinne i koleżeńskie posiady. Zajęcia były również dobrą lekcją współpracy, nauką organizacji pracy oraz wspaniałą integracją zespołu klasowego.

Wychowawca kl. 5b: Anna Jarmołowicz-Pieróg