
DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA w klasach 0-3 W PRACOWNI KULINARNEJ
Tegoroczny Dzień Zdrowego Śniadania przypadający na 8. listopada zamienił się w klasach 0-3 w Tydzień Zdrowego Śniadania, bowiem każda klasa przyrządziła posiłek w pracowni kulinarnej powstałej dzięki programowi LABORATORIA PRZYSZŁOŚCI.
W ciągu kolejnych dni przygotowywane były zdrowe śniadania. Dzieci poznawały wartości różnorodnych produktów oraz nowe smaki. W trakcie pracy dbały o przestrzeganie zasad higieny i bezpiecznie posługiwały się narzędziami kuchennymi. Współdziałały podczas organizowania miejsca pracy i jego porządkowania.
Efektem ich działań były różnorodne przysmaki. Serwowano kolorowe kanapki, naleśniki z owocami, warzywne i owocowe przekąski, a do tego zdrowe napoje – wodę, soki, a nawet mleko i kakao. Pięknie podane potrawy szybko znikały ze stołów.
Każdy uczestnik warsztatów kulinarnych już wie, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia i warto zadbać o to, aby było zdrowe. Nieocenioną wartością jest możliwość wspólnego przygotowania oraz spożycia posiłku w miłej atmosferze, w klasowym gronie.
Serdecznie dziękujemy rodzicom uczestniczącym w warsztatach kulinarnych.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.
Nauczyciele klas 0-3